Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet további (főigazgató)
Kutatás
kutatási terület
Az élelmiszer-biztonságra, a kockázat-elemzésre, a fogyasztói magatartás/attitűdök tanulmányozására és az agráretikára irányul.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2010
kézi bevitellel, 2010. IX. 28.
N.V. OLSEN, E.MENICHELLI, K.G. GRUNERT, A.M. SONNE, E. SZABÓ, D. BÁNÁTI, T. NAES: Choice probability for apple juice based on novel processing techniques: Investigation the choice relevance of Mean-End-Chains, Food Quality and Preference, 6 p. dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk nyelv: angol
2010
kézi bevitellel, 2010. IX. 28.
A.M. SONNE, K.G. GRUNERT, N.V. OLSEN, B-S. GRANLI, A. POLLÁK-TÓTH, E. SZABÓ, D. BÁNÁTI: Consumers' perceptions of HPP and PEF food products, British Food Journal, 5 p. dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk nyelv: angol
2009
kézi bevitellel, 2010. IX. 28.
H. BOEL NIELSEN, A-M. SONNE, K.G. GRUNERT, D. BÁNÁTI, A. POLLÁK-TÓTH, Z. LAKNER, N.V. OLSEN, T. PAJK ZONTAR, M. PETERMAN: Consumer perception of the use of high-pressure processing and pulsed electric field technologies in food production, Appetite (52), pp. 115-126 dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk nyelv: angol
2008
kézi bevitellel, 2010. IX. 28.
L.M. HOUDEBINE, A. DINNYÉS, D. BÁNÁTI, J. KLEINER, D. CARLANDER: Animal cloning for food: epigenetics, health, welfare and food safety aspects, Trends in Food Science, pp. 87-95 dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk nyelv: angol
2008
kézi bevitellel, 2010. IX. 28.
D. BÁNÁTI: Fear of Food in Europe?, Trends in Food Science & Technology, pp. 441-444 dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk nyelv: angol
2008
kézi bevitellel, 2009. III. 10.
L.-M. HOUDEBINE, A. DINNYÉS, D. BÁNÁTI, J. KLEINER & D. CARLANDER: Animal Cloing for Food: Epigenetics, Health, Welfare and Food Safety Aspects, Trends in Food Science & Technology. EFSA Supplement, pp. 87-95 dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk nyelv: angol
2003
kézi bevitellel, 2010. IX. 28.
D. BÁNÁTI, Z. LAKNER: Modern biotechnology and the Hungarian consumers, Acta Alimentaria 32 (Supplement), pp. 5-23 dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk nyelv: angol
2003
kézi bevitellel, 2010. IX. 28.
D. BÁNÁTI: The EU and candidate countries: How to cope with food safety policies?, Food Control 14 (2), pp. 89-93 dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk nyelv: angol
2002
kézi bevitellel, 2010. IX. 28.
D. BÁNÁTI, Z. LAKNER: The food safety issue and the consumer behaviour in a transition economy: A case study of Hungary, Acta Alimentaria 30 (1), pp. 21-36 dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk nyelv: angol
2001
kézi bevitellel, 2010. IX. 28.
D. BÁNÁTI: Food safety and consumer acceptance, Acta Alimentaria 29 (3), pp. 231-232 dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk nyelv: angol
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Főbb tagságok: Élelmiszerbiztonsági Tanácsadó Testület, MTA Élelmiszertudományi Komplex Bizottság (MTA ÉKB), European Food Safety Authority (EFSA) Management Board, European Group on Ethics in Science and New Technologies, International Academy of Food Science and Technology (IAFoST), Főbb oktatott tantárgyak: Élelmiszerjog GMO: kockázat-érzékelés Tanszékvezető: SZIE Kihelyezett Élelmiszertudományi Tanszék, BCE Kihelyezett Élelmiszerjogi és Fogyasztói Tanulmányok Tanszék