Belépés



.. Dr. Bánáti Diána

Dr. Bánáti Diána

Array Array

Személyes adatok
név
Bánáti Diána
születési év 1967
intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Debreceni Egyetem
Kaposvári Egyetem
Szent István Egyetem
doktori iskola BCE Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola (témavezető)
DE Hankóczy Jenő Doktori Iskola (témavezető)
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (témavezető)
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím d.banaticfri.hu
telefonszám +3613558991 begin_of_the_skype_highlighting +3613558991 end_of_the_skype_highlighting
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2000 - Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet
további (főigazgató)
Kutatás
kutatási terület Az élelmiszer-biztonságra, a kockázat-elemzésre, a fogyasztói magatartás/attitűdök tanulmányozására és az agráretikára irányul.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2010

N.V. OLSEN, E.MENICHELLI, K.G. GRUNERT, A.M. SONNE, E. SZABÓ, D. BÁNÁTI, T. NAES: Choice probability for apple juice based on novel processing techniques: Investigation the choice relevance of Mean-End-Chains, Food Quality and Preference, 6 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2010


A.M. SONNE, K.G. GRUNERT, N.V. OLSEN, B-S. GRANLI, A. POLLÁK-TÓTH, E. SZABÓ, D. BÁNÁTI: Consumers' perceptions of HPP and PEF food products, British Food Journal, 5 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2009


H. BOEL NIELSEN, A-M. SONNE, K.G. GRUNERT, D. BÁNÁTI, A. POLLÁK-TÓTH, Z. LAKNER, N.V. OLSEN, T. PAJK ZONTAR, M. PETERMAN: Consumer perception of the use of high-pressure processing and pulsed electric field technologies in food production, Appetite (52), pp. 115-126
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
2008


L.M. HOUDEBINE, A. DINNYÉS, D. BÁNÁTI, J. KLEINER, D. CARLANDER: Animal cloning for food: epigenetics, health, welfare and food safety aspects, Trends in Food Science, pp. 87-95
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2008


D. BÁNÁTI: Fear of Food in Europe?, Trends in Food Science & Technology, pp. 441-444
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2008

L.-M. HOUDEBINE, A. DINNYÉS, D. BÁNÁTI, J. KLEINER & D. CARLANDER: Animal Cloing for Food: Epigenetics, Health, Welfare and Food Safety Aspects, Trends in Food Science & Technology. EFSA Supplement, pp. 87-95
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2003


D. BÁNÁTI, Z. LAKNER: Modern biotechnology and the Hungarian consumers, Acta Alimentaria 32 (Supplement), pp. 5-23
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
2003


D. BÁNÁTI: The EU and candidate countries: How to cope with food safety policies?, Food Control 14 (2), pp. 89-93
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2002


D. BÁNÁTI, Z. LAKNER: The food safety issue and the consumer behaviour in a transition economy: A case study of Hungary, Acta Alimentaria 30 (1), pp. 21-36
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
2001


D. BÁNÁTI: Food safety and consumer acceptance, Acta Alimentaria 29 (3), pp. 231-232
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Főbb tagságok: Élelmiszerbiztonsági Tanácsadó Testület, MTA Élelmiszertudományi Komplex Bizottság (MTA ÉKB), European Food Safety Authority (EFSA) Management Board, European Group on Ethics in Science and New Technologies, International Academy of Food Science and Technology (IAFoST), Főbb oktatott tantárgyak: Élelmiszerjog GMO: kockázat-érzékelés Tanszékvezető: SZIE Kihelyezett Élelmiszertudományi Tanszék, BCE Kihelyezett Élelmiszerjogi és Fogyasztói Tanulmányok Tanszék

Módosítás: (2013. november 28. csütörtök, 01:13)

 

Mediterrán Világ

Ki olvas minket

Oldalainkat 6 vendég böngészi

Támogatóink

 

 

 

 

Számláló

Látogatások: 2010.10.15 óta.